Sport

Marokkaanse bondscoach haalt uit naar relschoppers: "Geen echte Marokkanen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Marokkaanse bondscoach haalt uit naar relschoppers: "Geen echte Marokkanen"

Walid Regragui, bondscoach van Marokko, heeft hard uitgehaald naar relschoppers die in verschillende steden onrust veroorzaakten na de winst van Marokko op België. Volgens Regragui zijn dat geen echte Marokkanen: "Die hebben meer respect."

'In onze cultuur moet je iedereen respecteren'

De Marokkaanse bondscoach walgt van het gedrag van de relschoppers. "Het is heel moeilijk om te zien dat mensen zich zo gedragen. Je moet respect tonen voor het land waar je geboren bent. Ik denk niet dat het echte Marokkanen zijn, die hebben meer respect. In onze cultuur moet je iedereen respecteren", aldus Regragui op de persconferentie in de aanloop naar hun laatste groepswedstrijd tegen Canada.

"Je mag best blij zijn en je feest vieren, maar je moet andere mensen respecteren", vervolgt de bondscoach. "Ik vind het niet leuk wat ik zag. Ik hoop dat de mensen genieten van de wedstrijd tegen Canada. Maar toon respect na de wedstrijd."

Rellen

Marokko won afgelopen zondag knap met 2-0 van België en dat werd uitbundig gevierd in verschillende Europese steden. Op sommige plekken liep dat uit de hand. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag braken er rellen uit, waarbij de ME moest worden ingezet. Hetzelfde geldt voor verschillende steden in België.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie