Sport

Ismael Lazaar reageert op schorsing van vier jaar: ''Dit is overdreven''

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ismael Lazaar reageert op schorsing van vier jaar: ''Dit is overdreven''

Ismael Lazaar zou in het Glory 41-gevecht tegen Rico Verhoeven anabole steroïden hebben gebruikt. De tuchtcommissie wil de kickbokser voor vier jaar schorsen, na een positieve dopingstest van de wedstrijd tegen Verhoeven.

Doping

Lazaar zou op 18 februari een gevecht hebben in Eindhoven, maar deze werd afgelast. Lazaar kwam namelijk niet door de dopingtest, maar het was nog niet bekend wat er precies in zijn lichaam gevonden was.

In beroep

Nu blijkt dat er in de test van de partij tegen Verhoeven op 20 mei 2017 steroïden zijn gevonden. Lazaar zegt dat de uitslag van de test te maken kan hebben met zijn medicijngebruik en gaat in hoger beroep.

"Ik weet echt niet wat er aan de hand is. Misschien heeft het met mijn medicijngebruik te maken. Verder kan ik er niet te veel over zeggen. Het is en blijft een harde klap dat ik 4 jaar niet mag vechten, daarom ga ik ook in beroep. Ik snap ook niet waarom ze mij nu zo hard pakken, ze kunnen beter naar andere vechters dan naar mij kijken'', vertelt hij aan Sportnieuws.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie