Sport

Dusan Tadic wint prijs voor Speler van het Jaar in de Eredivisie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dusan Tadic wint prijs voor Speler van het Jaar in de Eredivisie

Dusan Tadic is woensdagavond verkozen tot Eredivisie Speler van het Jaar 2020/2021. De Ajax-aanvoerder had met Steven Berghuis (Feyenoord in 2020/21), Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo in 2020/21), Davy Klaassen (Ajax in 2020/21) aardig wat concurrentie, maar wist de prijs toch binnen te slepen.

Succesvol seizoen

Tadic kende zowel met Ajax als individueel een succesvol seizoen. Met zijn club won hij zowel de landstitel als de TOTO KNVB Beker. In de Eredivisie speelde hij mee in alle 34 competitiewedstrijden en was hij goed voor veertien goals en achttien assists. De Serviër is nog altijd gelukkig in Amsterdam, zo verlengde hij in juli zijn contract tot medio 2024.

"Deze prijs is niet mogelijk zonder trainers, medespelers, directie, fans en alle medewerkers van Ajax. Deze prijs is voor hen, dankjewel", aldus Tadic na het ontvangen van zijn prijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerdere prijzen uitgereikt

Tijdens de awardshow van ESPN werden nog meer prijzen uitgereikt. Zo ging de prijs voor Talent van het Jaar naar Ajacied Ryan Gravenberch en werd de goal van Feyenoord Marcos Senesi tegen ADO Den Haag verkozen tot mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen. Daarnaast ontving Björn Kuipers de prijs voor Scheidsrechter van het Jaar en werd Arjen Robben in het zonnetje gezet met een oeuvreprijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie