Sport

Dušan Tadić zei "nee" tegen salaris van 42 miljoen euro

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dušan Tadić zei "nee" tegen salaris van 42 miljoen euro

Dušan Tadić verdient bij Ajax al een flink jaarsalaris van rond de 3,5 miljoen euro, maar dat had na de zomer veel hoger kunnen zijn als hij naar China was vertrokken. Hij vertelde The Guardian over een zeer lucratief aanbod dat hij ontving van de club Dalian Yifang. Zij boden de Servische international een driejarig contract aan ter waarde van 42 miljoen euro, dus een jaarsalaris van 14 miljoen euro.

Gekkenwerk

"Het was gekkenwerk", zegt Tadić over de moeilijke keuze die hij moest maken. Hij verkocht de Chinese club waar Hamsik en Ferreira Carrasco spelen een "nee" en luisterde daarbij vooral naar zijn hart: "Dat soort aanbiedingen kunnen je gek maken. Ik heb een aantal goede aanbiedingen uit China ontvangen, maar je moet daarbij ook goed naar je hart luisteren. Ik vind dat geld niet alles is. Geluk is iets dat je niet kunt kopen. Ik voel mij rijk van binnen."

Premier League of Champions League

De Chinese optie is niet de eerste moeilijke keuze die Tadić heeft moeten maken. Toen hij bij Southampton speelde, kreeg hij een aanbod van meerdere voetbalclubs waaronder Ajax. Hij was al snel overtuigd van Ajax, maar moest toen beslissen of hij een carrière bij een middenmoter in de Premier League wilde opgeven om mogelijk in de Champions League te spelen in Nederland. Hij koos uiteindelijk toch voor Ajax: "Ik denk dat zij mij nodig hadden en ik hen. Ik denk dat we elkaar echt hebben gevonden." Mede dankzij Tadić schopte de Amsterdamse club het vorig jaar tot de halve finale van de Champions League waarin pijnlijk werd verloren van Tottenham Hotspur.

Ajax - Valencia

Dušan Tadić speelt vanavond om 21:00 uur met Ajax tegen Valencia. Het is een allesbeslissende wedstrijd waarin Ajax moet gelijkspelen of winnen van de Spaanse club om verzekerd te zijn van een plaats in de achtste finales van de Champions League. Bij winst gaat Ajax zeker door als groepswinnaar. De loting van de achtste finales vindt plaats op 16 december 2019. De wedstrijden worden in februari en maart van 2020 gespeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie