Sport

Feyenoord-directeur over uitspelen Klassieker: "Enige juiste uitkomst was 0-3 eindstand"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Feyenoord-directeur over uitspelen Klassieker: "Enige juiste uitkomst was 0-3 eindstand"

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese baalt van het feit dat de gestaakte Klassieker tegen Ajax alsnog uitgespeeld moet worden. Te Kloese is van mening dat de KNVB had moeten besluiten de 0-3 tussenstand als eindstand te beschouwen.

'Vergeet die wedstrijd'

De KNVB heeft afgelopen maandag besloten dat de laatste 35 minuten van de Klassieker morgen om 14.00 uur in een leeg stadion wordt uitgespeeld. Volgens Te Kloese heeft dat echter weinig zin. "Met alle respect. Ik denk dat we op een gegeven moment moeten zeggen: 'Jongens, vergeet die wedstrijd.' Hoe lullig het ook is, maar die uitslag staat gewoon en we kijken nu vooruit", zo vertelt hij in het programma Rondo.

De Feyenoord-directeur vertelt dat zijn club haar best heeft gedaan om het bij de 0-3 tussenstand te laten. "Voor ons was dat een serieuze optie. Wij hebben echt geprobeerd om ons daar sterk voor te maken. Niks ten nadele van Ajax, maar ik denk dat het de enige juiste uitkomst was geweest als we hadden gezegd: 'De eindstand is 3-0.' Dit was het moment om dit een keer te doen."

'Plan overboord'

Een andere reden waarom Te Kloese ontevreden is met de beslissing van de KNVB is dat er geen rekening is gehouden met aankomende Champions League-wedstrijd van Feyenoord. De directeur heeft het dan ook te doen met trainer Arne Slot. "Ik leef met hem mee. Hij moet zijn hele plan overboord gooien. We spelen volgende week tegen Atlético. Ik heb ze gisteren zien spelen tegen Real Madrid. Nou, ga er maar aanstaan. We hebben een oefenwedstrijd voor morgen (tegen NAC Breda, red.) moeten afzeggen. We hadden een aantal spelers minuten willen geven. Juist de planning en structuur die er bij ons in zit, is een van onze winstpunten. Daar zijn we nu in benadeeld. Er zijn geen winnaars."

Klassieker gestaakt

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd afgelopen zondag in de 56e minuut gestaakt. De club uit Amsterdam werd in eigen stadion compleet overrompeld door de regerend landskampioen, waarna de fans van Ajax er bij een 0-3 tussenstand doelbewust voor kozen om het duel vroegtijdig te laten eindigen. Dit deden ze door meerdere malen vuurwerk op het veld te gooien en de spelers de mogelijkheid te ontnemen om de Klassieker uit te spelen. Morgen wordt de wedstrijd weer hervat.

Ster advertentie
Ster advertentie