Sport

Memphis Depay scoort mogelijk al goal van het seizoen voor Atlético Madrid

1. Newschevron right
  2. Memphis Depay scoort mogelijk al goal van het seizoen voor Atlético Madrid

Memphis Depay is het nieuwe voetbalseizoen weergaloos begonnen. De Nederlandse voetballer, die afgelopen winter de overstap maakte van FC Barcelona naar Atlético Madrid, mocht in de wedstrijd tegen Granada invallen en liet zich meteen gelden. Memphis jaagde de bal van ruim dertig meter snoeihard in de kruising en scoorde in de openingswedstrijd mogelijk direct al het mooiste doelpunt van het seizoen.

Goal Memphis

Memphis kwam in de 58e minuut van de wedstrijd in het veld voor de Spanjaard Álvaro Morata. Het stond op dat moment 1-0 voor Atlético, maar de club uit Madrid kreeg niet veel later een tegendoelpunt te verwerken. De tussenstand kwam daardoor op 1-1.

Vervolgens kreeg Memphis in de 67e minuut de bal naar zich toegespeeld via Yannick Ferreira Carrasco. De Nederlandse aanvaller nam hem één keer aan en twijfelde geen moment. Met zijn rechterbeen haalde Memphis keihard uit en schoot hij de bal van een meter of dertig in de kruising. De bal werd met zo een enorme snelheid en precisie geschoten dat de keeper geen schijn van kans had. Dankzij een doelpunt van Marcos Llorente eindigde wedstrijd uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor Atlético Madrid.

Doelpunt van het seizoen

Het doelpunt van Memphis gaat de hele wereld over en op social media kunnen mensen er geen genoeg van krijgen. Zo prijzen mensen zijn fabelachtige techniek en de manier hoe hij uit stand zoveel kracht achter de bal weet te zetten. "Bijna uit stand en dan dat been helemaal uitzwaaien. Heerlijke goal." Door zijn geweldige doelpunt verwachten fans wereldwijd dat Memphis een goed seizoen te wachten staat. De meesten hameren er dan ook op dat hij vanaf nu in de basis moet starten en niet meer als invaller binnen de lijnen moet komen.

Tot slot zijn veel mensen het met elkaar eens dat het mooiste doelpunt van het seizoen al is gemaakt. En dat in de eerste speelronde van de competitie.