Sport

'Atlético Madrid-trainer nog niet onder de indruk van Memphis Depay'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Atlético Madrid-trainer nog niet onder de indruk van Memphis Depay'

Memphis Depay heeft tot nu toe nog geen indruk weten te maken bij zijn nieuwe club Atlético Madrid. Dat meldt VI na berichtgeving van het Spaanse AS. De 28-jarige Oranje-international zou trainer Diego Simeone er nog niet van hebben overtuigd dat hij klaar is voor een basisplaats.

66 speelminuten bij Atlético

Memphis heeft sinds zijn komst van FC Barcelona nog maar 66 minuten gespeeld voor Atlético Madrid. Afgelopen weekend tijdens de wedstrijd tegen Getafe FC begon de aanvaller wederom op de bank. Naar verluidt was Simeone niet van plan om Memphis in het veld te brengen, maar een gelijkmaker van Getafe deed de trainer van gedachte veranderen, omdat hij geen aanvallende opties meer had. Memphis speelde kreeg uiteindelijk slechts vijf speelminuten.

'Niet klaar voor een basisplaats'

Volgens Simeone zou Memphis nog niet klaar zijn voor een basisplaats bij Atlético, omdat het de voetballer zou ontbreken aan ritme. De oorzaak daarvan zou liggen bij het gebrek aan speeltijd bij zijn vorige club. Naast het feit dat Memphis ook bij Barça nauwelijks in actie kwam, was hij lange tijd uitgeschakeld vanwege een blessure. Op het WK in Qatar kwam Memphis echter meer tot voetballen dan in zijn laatste seizoen bij FC Barcelona.

'Simeone baalt'

Volgens AS baalt Simeone van de fysieke gesteldheid van Memphis, omdat hij een extra aanvaller goed kan gebruiken. De Atlético-trainer speelt het liefst met Griezmann, Morata en Correa en hoopte met Memphis een goed alternatief achter de hand te hebben, maar dat lijkt (vooralsnog) niet het geval te zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie