Sport

Memphis Depay ontkracht transfergeruchten en blijft bij FC Barcelona

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay ontkracht transfergeruchten en blijft bij FC Barcelona

Na wekenlange geruchten over een mogelijke transfer naar Juventus, Chelsea of Manchester United geeft Memphis Depay eindelijk uitsluitsel. De Oranje-international meldt via Twitter dat hij voorlopig bij FC Barcelona blijft spelen.

"Besloten om bij Barça te blijven"

De Oranje-aanvaller maakte het nieuws een uur voor de sluiting van de transfermarkt bekend. "Ik heb besloten om bij Barcelona te blijven. Ik wil me volledig inzetten om bij te dragen aan het succes van de club", aldus Depay.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrek naar Juventus

Lang leek het erop dat de 28-jarige international dit seizoen zou vertrekken naar Juventus, totdat het nieuws naar buiten kwam dat de Italiaanse topclub niet meer geïnteresseerd zou zijn in Depay. Daarna werden ook nog de clubs Manchester United en Chelsea genoemd als mogelijke bestemmingen voor de Nederlandse voetballer.

Financiële problemen bij Barça

Memphis Depay kwam vorig jaar transfervrij over van Olympique Lyon naar FC Barcelona en wist 13 keer te scoren in 37 wedstrijden. De Nederlandse sterspeler brengt echter minder tijd op het veld door dan hij had gehoopt en ook de prestaties van FC Barcelona vielen het afgelopen seizoen tegen. Daarnaast kampt de club met grote financiële problemen en zien spelers zich genoodzaakt om salaris in te leveren om de club te redden.

Ster advertentie
Ster advertentie