Sport

'Memphis Depay gaat akkoord met vertrek bij FC Barcelona'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Memphis Depay gaat akkoord met vertrek bij FC Barcelona'

Memphis Depay neemt mogelijk binnenkort afscheid van FC Barcelona. De Catalaanse club zou ingestemd hebben met zijn vertrek en laat de 28-jarige aanvaller binnenkort naar Juventus gaan, zo meldt de Spaanse krant Marca.

Rol staat onder druk

Volgens de krant zou de rol van Memphis Depay bij Barça al langer onder druk staan vanwege de komst van vele nieuwe spelers, onder wie Robert Lewandowski en Jules Koundé. De Nederlandse international wilde aanvankelijk bij de club blijven, maar koos er uiteindelijk toch voor om te vertrekken. Depay hoopt dat hij bij Juventus meer speelminuten krijgt.

Transfervrij

Barcelona hoopte dat er een transfersom zou komen voor Memphis Depay, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. De voetballer zou transfervrij willen vertrekken, waardoor hij een tekenpremie zou kunnen krijgen bij Juventus. Dat houdt in dat hij een percentage van het transferbedrag als premie krijgt. Mogelijk wordt Depay volgende week dinsdag al medisch gekeurd bij de Italiaanse topclub.

Problemen bij Barcelona

Memphis Depay kwam een jaar geleden transfervrij over van Olympique Lyon naar FC Barcelona en wist dertien keer te scoren in 37 wedstrijden. De Nederlandse sterspeler brengt echter minder tijd op het veld door dan hij had gehoopt en ook de prestaties van FC Barcelona vielen het afgelopen seizoen tegen. Daarnaast kampt de club met grote financiële problemen en zien spelers zich genoodzaakt om salaris in te leveren om de club te redden.

Ster advertentie
Ster advertentie