Sport

Barcelona-fans schelden Frenkie de Jong uit: "Accepteer salarisverlaging!"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Barcelona-fans schelden Frenkie de Jong uit: "Accepteer salarisverlaging!"

Het is een roerige periode voor Frenkie de Jong bij FC Barcelona. De Spaanse club zit financieel in de problemen en wil daardoor af van het salaris van de Nederlander. Tot nu toe is Frenkie daar niet mee akkoord gegaan, wat hem door een paar fanatieke fans niet in dank wordt afgenomen.

Uitgescholden

Op Twitter zijn beelden verschenen van Frenkie die in zijn auto naar de club rijdt en door opwachtende fans wordt uitgescholden. "Accepteer een salarisverlaging, bitch", roepen ze onder andere.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Financiële situatie

FC Barcelona gaf deze zomer ontzettend veel geld uit aan nieuwe spelers, terwijl het in geldnood zit. De Spaanse voetbalbond La Liga staat echter niet toe dat alle nieuwe aangetrokken spelers ingeschreven worden voor de start van de competitie, omdat de club zich niet houdt aan de financiële regels. Om dit probleem op te lossen, klopt Barcelona bij andere spelers aan om salaris in te leveren, zodat de nieuwe spelers kunnen worden ingeschreven.

'Chantage'

De Jong wil dolgraag bij de club blijven, maar vanuit het bestuur van de Catalaanse voetbalclub lijken ze er alles aan te doen om de Nederlander, met zijn hoge salaris, te kunnen lozen. Mocht De Jong vertrekken, komt er ruimte in het salarisbudget waardoor nieuwe spelers ingeschreven kunnen worden. Onlangs kwam ook het bericht naar buiten dat Barcelona erover nadenkt een rechtszaak tegen De Jong te starten.

Voetbalkenners noemen het schandalig hoe de club met de Nederlander omgaat. Zij spreken van 'chantage' en 'pesterijen' om ervoor te zorgen dat De Jong vertrekt.

Ster advertentie
Ster advertentie