Sport

Marokkaanse voetbalbond ontslaat trainer; rentree Ziyech weer mogelijk

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Marokkaanse voetbalbond ontslaat trainer; rentree Ziyech weer mogelijk

De Marokkaanse voetbalbond heeft bondscoach Vahid Halilhodzic ontslagen. Het ontslag betekent voor Marokko dat sterspeler Hakim Ziyech mogelijk toch meegaat naar het aanstaande WK in Qatar. Ziyech ligt namelijk al lange tijd in de clinch met Halilhodzic.

Conflict

Zowel Noussair Mazraoui (Bayern München) als Hakim Ziyech (Chelsea) hadden vaak onenigheid met Halilhodzic. Het tweetal, dat velen als de beste spelers van Marokko zien, werd daardoor al enige tijd niet meer opgeroepen voor het nationale elftal. Mazraoui besloot zich onlangs toch weer beschikbaar te stellen, maar bij Ziyech leek een verzoening onmogelijk.

'Meningsverschillen'

Eerder liet Fouzi Lekjaa, voorzitter van de bond, al weten dat Ziyech sowieso mee moet naar het WK in november en hintte daarbij op een mogelijk vertrek van de bondscoach. "Er moeten nu beslissingen worden genomen om het nationale team in de best mogelijke positie neer te zetten."

Die beslissing is nu gevallen. "Gezien de meningsverschillen tussen de bond en Vahid Halilhodzic hebben beide partijen in onderling overleg besloten om uit elkaar te gaan", schrijft de bond op de website. Eind dit jaar speelt Marokko, met een nieuwe bondscoach en mogelijk ook Ziyech, tegen België, Canada en Kroatië in de groepsfase van het WK.

Ster advertentie
Ster advertentie