Sport

Marokkaanse voetbalbond wil Ziyech en Mazraoui terug

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Marokkaanse voetbalbond wil Ziyech en Mazraoui terug

De Marokkaanse voetbalbond wil werk maken van de terugkeer van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui bij het nationale team. Dat heeft de voorzitter van de bond, Fouzi Lekjaa, laten weten in een online meeting van Soccer 212: "Er moeten nu beslissingen worden genomen om het nationale team in de best mogelijke positie neer te zetten."

Conflict

Zowel Ziyech als Mazraoui komen al een tijdje niet meer uit voor het Marokkaanse elftal. Er zou een conflict zijn ontstaan tussen beide spelers en bondscoach Vahid Halilhodzic. De trainer bekritiseerde de spelers om verschillende redenen openlijk in de media. Hij bekritiseerde Ziyech om het feit dat zijn gedrag niet zou passen bij het nationale elftal. Halilhodzic nam het Mazraoui onder meer kwalijk dat hij zich 'te makkelijk' had afgemeld met een blessure.

Onlangs weigerden beide spelers daarom een uitnodiging voor het Marokkaanse elftal. Ook uitten zij kritiek op de bond, die gedurende 1,5 jaar geen contact met hun opnamen tijdens het conflict. De supporters hebben sindsdien meerdere malen hun ongenoegen geuit over de situatie richting de trainer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Problemen aanpakken'

De voorzitter van de bond lijkt de situatie nu koste wat kost te willen oplossen. "Er zijn problemen die aangepakt moeten worden", doelde Lekjaa op het conflict tussen beide spelers en de bondscoach. "Ziyech en Mazraoui blijven Marokkaanse spelers en er moeten nu beslissingen worden genomen om het nationale team in de best mogelijke positie neer te zetten."

Verschillende media verwachten door de uitspraken van Lekjaa dat een ontslag van de bondscoach tot de reëele mogelijkheden behoort.

Ster advertentie
Ster advertentie