Sport

FC Barcelona-trainer wil dat Memphis Depay bij club blijft: "Ik ben blij met hem"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. FC Barcelona-trainer wil dat Memphis Depay bij club blijft: "Ik ben blij met hem"

Sinds afgelopen zomer deden de geruchten de ronde dat Memphis Depay na het WK zou vertrekken bij FC Barcelona. Uiteindelijk bleken die geruchten onwaar te zijn. Sterker nog, Barça-trainer Xavi liet vandaag tijdens een persconferentie weten dat hij de Nederlandse spits graag bij de ploeg wil houden nadat zijn contract afloopt.

"Ik ben blij met hem"

Vanwege Memphis' aflopende contract wordt hij door de Spaanse media al een tijdje in verband gebracht met een vertrek bij FC Barcelona. Maar volgens Xavi is een vertrek niet aan de orde. "Ik wil niet dat Memphis of wie dan ook deze maand vertrekt. Ik denk dat het een rustige transferperiode wordt voor ons", aldus de coach.

De Barça-trainer verzekerde de pers ervan dat Memphis dit seizoen nog genoeg kansen krijgt om te imponeren op het veld. "Ik ben blij met hem. Hij zal belangrijk zijn voor ons en speelminuten gaan krijgen, net als ieder ander."

"Besloten om bij Barça te blijven"

De Oranje-aanvaller maakte begin september al bekend, een uur voor de sluiting van de transfermarkt, dat hij bij zijn huidige club zou blijven voetballen. "Ik heb besloten om bij Barcelona te blijven. Ik wil me volledig inzetten om bij te dragen aan het succes van de club", aldus Memphis.

Op de bank bij Barça

Memphis Depay kwam na het EK in 2021 transfervrij over van Olympique Lyon naar FC Barcelona en wist in zijn eerste seizoen bij de club 13 keer te scoren in 37 wedstrijden. Dit seizoen brengt hij nog meer tijd op de bank door en heeft de Nederlandse international pas drie wedstrijden gespeeld voor de Catalaanse club. Vanwege het gemis van Lewandowski en andere belangrijke spelers bij FC Barcelona staat Memphis aanstaande woensdag mogelijk wél in de basis tegen CF Intercity.

Ster advertentie
Ster advertentie