Sport

Neymar over vertrek naar Al-Hilal: "Juiste club op het juiste moment"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Neymar over vertrek naar Al-Hilal: "Juiste club op het juiste moment"

Neymar heeft afgelopen dinsdag zijn transfer van Paris Saint-Germain naar Al-Hilal afgerond. De 31-jarige voetballer zegt "geschiedenis te willen schrijven" met de Saoedische club.

150 miljoen euro per jaar

Al-Hilal maakte afgelopen dinsdag bekend dat Neymar zijn contract bij de club heeft ondertekend. De Braziliaanse international tekende voor 90 miljoen (exclusief bonussen) bij de club en staat daar tot 2025 onder contract. Daarnaast gaat hij jaarlijks zo'n 150 miljoen euro verdienen. De voorzitter van de raad van bestuur van Al-Hilal, Fahad Bin Nafel, noemt Neymar "een wereldwijd icoon die voetbalfans vreugde en plezier bezorgt". "Hij staat altijd in de schijnwerpers tijdens wedstrijden en evenementen waar hij aan deelneemt. We zijn blij dat hij zich aansluit bij Al-Hilal, de leider van het grootste continent."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Fantastische fans'

Neymar zelf lijkt zich enorm te verheugen op zijn tijd bij Al-Hilal. Zo zegt hij dat de Saudi Professional League spelers van hoge kwaliteit heeft en momenteel sterk groeit. "Al-Hilal is een enorme club met fantastische fans en het is de beste club in Azië", aldus Neymar. "Dit geeft me het gevoel dat dit de juiste club is op het juiste moment voor mij. Ik houd van winnen en scoren en ik ben van plan om dat met Al-Hilal voort te zetten in Saoedi-Arabië."

Persoonlijk akkoord

Afgelopen maandag werd bekend dat Neymar een persoonlijk akkoord had bereikt met Al-Hilal. De club probeerde de afgelopen maanden ook Lionel Messi en Kylian Mbappé los te weken bij PSG. Beide sterspelers gingen echter niet in op het lucratieve aanbod van de Saoedische club.

Ster advertentie
Ster advertentie