Sport

Neymar moet miljoenen betalen na illegale verrichtingen bij zijn villa

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Neymar moet miljoenen betalen na illegale verrichtingen bij zijn villa

Neymar heeft een flinke miljoenenboete gekregen van de Braziliaanse autoriteiten. De Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain heeft namelijk tijdens de bouw van zijn villa een illegaal meer aan laten leggen.

Afgezet

Eind vorige maand lekten er luchtbeelden uit van het gigantische landgoed van Neymar in het Braziliaanse Mangaratiba. Op de beelden is te zien dat het landgoed beschikt over meerdere zwembaden, verschillende sportvelden, een landplaats voor helikopters en zelfs een kartbaan. Nadat deze beelden op social media waren gedeeld, werd het terrein afgezet. Volgens Braziliaanse media zou Neymar na de afzetting nog een groot feest gegeven hebben in zijn villa.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overtreding tientallen milieuregels

Een Braziliaanse rechter oordeelde dat Neymar "tientallen milieuregels" heeft overtreden, waaronder het zonder toestemming omleiden van een rivier en het weghalen van grond om het meer en een strand te kunnen aanleggen. Neymar moet nu een boete van 16 miljoen reais, zo'n 3 miljoen euro, betalen.

In beroep

Neymar, die momenteel herstellende is van een enkelblessure, heeft volgens France24 twintig dagen om in beroep te gaan tegen de beslissing van de rechter. Persbureau AFP vroeg Neymars entourage om commentaar, maar kreeg geen reactie. Als Neymar daadwerkelijk 3 miljoen euro moet betalen, is het nog maar de vraag hoe pijnlijk dit op financieel gebied voor hem zal zijn. Zijn vermogen wordt namelijk op zo'n 200 miljoen euro geschat.

Vreemdgaan

De voetballer komt de laatste tijd wel vaker in opspraak. Zo deelde hij vorige maand een Instagrampost waarin hij bekende dat hij is vreemdgegaan. In het bericht liet Neymar weten spijt te hebben van zijn actie en bewust te zijn van het verdriet dat hij de Braziliaanse influencer Bruna Biancardi, die momenteel in verwachting is van zijn kind, heeft aangedaan.

Ster advertentie
Ster advertentie