Sport

Oranje begint EK met winst op Oekraïne, Dumfries 'Man van de Wedstrijd'

1. Newschevron right
  2. Oranje begint EK met winst op Oekraïne, Dumfries 'Man van de Wedstrijd'

Het Nederlands elftal is gisteren het EK Voetbal begonnen met een winst op Oekraïne. Oranje speelde in de Johan Cruijff Arena een spannende eerste wedstrijd, die dankzij een kopbal van Denzel Dumfries uiteindelijk in 3-2 eindigde. De speler van PSV speelde ook een rol bij de andere twee doelpunten van Oranje en wordt bekroond met de titel 'Man van de Wedstrijd'.

Voorsprong

Oranje stond aan het begin van de tweede helft met 2-0 voor dankzij doelpunten van Wijnaldum en Weghorst, maar gaf die voorsprong vervolgens in vijf minuten weg. Kort voor het einde van de wedstrijd was daar gelukkig het derde doelpunt, waardoor het elftal van Frank de Boer alsnog met een zege het EK begint.

Ook Koning Willem-Alexander was blij met de winst van Oranje. Hij was samen met koningin Máxima aanwezig bij de wedstrijd en werd enthousiast juichend op de tribune gespot.

Donderdag volgende wedstrijd

Aanstaande donderdag staat de volgende wedstrijd van Oranje uit de groepsfase gepland, wederom in de Johan Cruijff ArenA. Ze spelen dan om 21:00 uur tegen Oostenrijk. Die ploeg won gisterenavond met 3-1 van Noord-Macedonië.