Sport

Huldiging Super Bowl eindigt in nachtmerrie: dode en 21 gewonden bij schietpartij

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Huldiging Super Bowl eindigt in nachtmerrie: dode en 21 gewonden bij schietpartij

De huldiging van Super Bowl-winnaar Kansas City Chiefs is geëindigd in een nachtmerrie. Bij een schietpartij is minstens 1 persoon om het leven gekomen en zijn er zeker 21 personen gewond geraakt. Inmiddels heeft de politie 3 verdachten aangehouden.

Schietpartij huldiging Super Bowl

In Kansas City waren woensdag ongeveer één miljoen mensen op de been om de Super Bowl-winst van de Chiefs te vieren. Tegen het einde van de huldiging ging het ernstig mis toen er schoten werden gelost nabij Union Station.

De politie heeft op een persconferentie laten weten dat er zeker één dode is gevallen. Het zou gaan om een bekende radiopresentatrice uit de stad. Daarnaast hebben minimaal vijftien mensen levensbedreigende verwondingen opgelopen. Onder de slachtoffers zijn zeker elf kinderen.

foto: AFP

Schietpartij bij huldiging Super Bowl

Motief onbekend

Inmiddels zijn er drie mannen aangehouden voor de schietpartij. Twee van hen hadden tijdens de arrestatie wapens in hun bezit. Over het motief van de schietpartij tijdens de huldiging van de Super Bowl-winnaar is nog niets bekend.

Op social media circuleren beelden van het incident. Daarop is onder meer te zien dat agenten een gebouw bestormen, omstanders in paniek bescherming zoeken en mensen gewond neervallen. De ploeg van Kansas City Chiefs zat op dat moment al op de bus terug naar het stadion.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie