Sport

Ajax-directeur Van der Sar baalt van vertrek Blind: "Had anders gemoeten"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax-directeur Van der Sar baalt van vertrek Blind: "Had anders gemoeten"

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, erkent dat het vertrek van Daley Blind niet helemaal netjes is verlopen. In praatprogramma Rondo zegt de oud-doelman dat Ajax niet op de juiste manier met het clubicoon is omgegaan en dat een afscheid wellicht voorkomen had kunnen worden.

'Had anders gemoeten'

"Zijn vertrek had anders gemoeten. Nu heeft het de club én Daley pijn gedaan", zei Van der Sar gisteravond in het praatprogramma van Ziggo. "Hij is een fantastische jongen en had een goed afscheid bij Ajax moeten hebben. Dat is niet gebeurd."

Van der Sar neemt het ook zichzelf kwalijk hoe de situatie verlopen is en dat er geen poging is gewaagd om weer dichter tot elkaar te komen. "Het lag als eerst bij de technische mensen, maar als algemeen directeur ben je overal verantwoordelijk voor."

Frictie

Tussen Blind en de inmiddels ontslagen trainer Alfred Schreuder liep het allesbehalve lekker. De trainer zette Blind de laatste wedstrijden voor de winterstop steeds vaker niet in de basisopstelling. Daar zou een woordenwisseling in de rust van een wedstrijd aan vooraf zijn gegaan. Volgens Blind werd het persoonlijk en werd hij daarom niet meer opgesteld. Uiteindelijk was de clublegende zelfs niet meer welkom op de training.

Na zijn vertrek bij Ajax maakte Blind een opvallende overstap naar de Duitse topclub Bayern München. Daar tekende hij een contract tot het einde van het seizoen.

Ster advertentie
Ster advertentie