STER Advertentie
STER Advertentie

Snoop Dogg: "Betaal WK-winnend Amerikaans dameselftal meer dan de heren"

Snoop Dogg: "Betaal WK-winnend Amerikaans dameselftal meer dan de heren"
ANP

Maandag 8 juli 2019 - 17:42 uur

|

Door:

Burç

Snoop Dogg heeft het Amerikaanse dameselftal gefeliciteerd met alweer het vierde wereldkampioenschap dat ze zondag tegen Nederland wisten te behalen. Daarnaast focuste Snoop zich ook op een pijnlijk punt: ongelijkheid. Het Amerikaanse voetbalelftal voor mannen heeft bonussen en premies waar de voetballende dames alleen van kunnen dromen.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Groot verschil

De dames krijgen volgens dit artikel van The Guardian waar Snoop Dogg zijn verhaal op baseert, zo'n $90.000 dollar per persoon. Dit terwijl de mannen zo'n $500.000 dollar mogen bijschrijven op hun bankrekening. Dat is meer dan vijf keer zoveel, terwijl de dames al veel meer bereikt hebben. Ze zijn al vier keer wereldkampioen geworden, terwijl bijna niemand zich waarschijnlijk een goede prestatie van het Amerikaanse mannenelftal herinnert.

Lees ook: Is dit WK een keerpunt voor het vrouwenvoetbal?

Betaal ze wat ze verdienen

Snoop Dogg neemt het op voor zijn Amerikaanse vrouwenelftal: "De zielige mannen van het Amerikaanse voetbalelftal hebben nog geen shit gewonnen en zullen nooit een shit winnen. Ze halen de eerste ronde niet eens. Betaal die meiden! Betaal ze wat ze verdienen! De vrouwen zouden die 500.000 dollar per persoon moeten krijgen!"

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Schokkend: Doden bij attractie die op hoge snelheid crasht

  • Dit is hoeveel geld WOO HAH-bezoekers uitgeven

  • Opgepakte Vestville-organisator betaalde $750.000 en privéjet voor Cardi B

  • Temptation Islands Rodanya in verwachting

  • Beyoncé dropt kleurrijke en krachtige clip van The Lion Kings 'Spirit'

  • Jandino gaat half jaar op vakantie: "Nu is het tijd voor Dino"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.42754-snoop-dogg-betaal-wk-winnend-amerikaans-dameselftal-meer-dan-de-heren"}