Sport

Bronnen binnen PSG schetsen naar beeld over Neymar: “Hij kwam dronken op de training”

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Bronnen binnen PSG schetsen naar beeld over Neymar: “Hij kwam dronken op de training”

Neymar staat bekend als een voetballer die weinig respect heeft voor verdedigers. Zo vernederde hij zijn directe tegenstanders op het voetbalveld met weergaloze acties. Volgens ingewijden is zijn gedrag buiten het veld niet anders. Hij zou zich volgens hen namelijk net zo respectloos hebben gedragen in tijd bij Paris Saint Germain, zo meldt de Franse sportkrant L’Équipe.

Agressief gedrag

Verschillende anonieme bronnen binnen PSG zoals spelers, coaches en werknemers, hebben L'Équipe gemeld dat Neymar de sfeer binnen de club verziekte door zijn vermeende divagedrag. Zo zou hij zich vaak agressief hebben gedragen op de training. Een bron meldt dat Neymar zijn woede na een ruzie met zijn assistent-trainer botvierde op de jonge PSG-voetballer Ismael Gharbi. Het verhaal gaat dat de 32-jarige Braziliaan Gharbi hard onderuit tackelde en hem vervolgens nog een klap op het hoofd gaf terwijl hij op de grond lag.

Ruzies met Hakimi en Mbappé

Tijdens een ander akkefietje in de kleedkamer tussen PSG-teamgenoten Lionel Messi en Achraf Hakimi, koos Neymar de kant van eerstgenoemde. Neymar en Messi speelden tussen 2013 en 2017 samen bij FC Barcelona en werden daar goede vrienden. Dat Neymar in de bres sprong voor zijn Argentijnse teamgenoot, viel niet in goede aarde bij oud-PSG-teamgenoot Sergio Ramos. Die tikte de aanvaller op de vingers na zijn gedrag tegen Hakimi. Het is niet bekend waar de ruzie tussen Messi en Hakimi over ging.

Volgens L’Équipe zou het ook niet hebben geboterd tussen Neymar en zijn teamgenoot Kylian Mbappé. De Franse krant meldt dat de relatie tussen de twee sterspelers bergafwaarts ging naarmate ze langer samenspeelden. Op het veld hebben de Braziliaan en de Fransman in het verleden vaker hun frustraties naar elkaar geuit. Zo zou Mbappé een keer boos zijn geweest omdat Neymar hem geen penalty liet nemen.

Dronken op training

Los van zijn bevlogen gedrag is er volgens de anonieme bronnen ook wat mis met de professionaliteit van Neymar. Er is bij L’Équipe gemeld dat de Braziliaanse international meermaals dronken op de training is verschenen. Volgens de bron was zijn gebrek aan discipline de reden waarom hij zo vaak geblesseerd was in zijn tijd bij PSG.

Geen hallo zeggen

Alsof het nog niet genoeg was, heeft er ook iemand een boekje opengedaan over zijn sociale gewoontes. Zo zou Neymar alle medewerkers van PSG nooit zien staan. “Messi is introvert, maar zou altijd hallo zeggen. Neymar nooit. Hij straalde uit dat hij geen respect voor je had.” Ook zou Neymar weigeren om Frans te spreken. Hierover vertelt de bron: “Hij verstond Frans, maar deed geen enkele moeite om het te spreken.”

Saudi-Arabië

Op dit moment is Neymar actief als speler van het Saudi-Arabische Al Hilal dat hem de afgelopen zomer aantrok voor negentig miljoen euro. Naar verluidt verdient hij daar een jaarlijks bedrag van honderd miljoen per jaar. Dit seizoen is Neymar door blessureleed, maar driemaal in actie gekomen voor Al Hilal. De oud-voetballer van PSG en Barcelona heeft nog niet gereageerd op de publicaties van L’Équipe.

Ster advertentie
Ster advertentie