STER Advertentie
STER Advertentie

Colin Kaepernick keert mogelijk terug naar NFL

Colin Kaepernick keert mogelijk terug naar NFL
AFP

Vrijdag 12 juni 2020 - 10:03 uur

|

Door:

Thijn

Colin Kaepernick gaat mogelijk zijn comeback maken in de Amerikaanse footballcompetitie. De American footballer die wereldwijd bekend werd door zijn protest tegen politiegeweld en racisme, is momenteel in gesprek met een footballclub. 

Volgens Pete Carroll, hoofdcoach bij de Seattle Seahawks, is er interesse voor de 32-jarige topsporter. Niet vanuit zijn eigen club, maar vanuit een andere club. "De afgelopen jaren heb ik nooit met een andere hoofdcoach over Colin gesproken. Maar vandaag werd ik gebeld", zegt Carroll in een videogesprek met Amerikaanse journalisten. Dat meldt NBC sports-journalist Joe Fann op Twitter. "Ik weet dat iemand geïnteresseerd is, maar ik kan niet zeggen wie. We zullen zien wat er gaat gebeuren."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kaepernick is tegenwoordiger weer relevanter dan ooit. Als speler van San Francisco 49ers werd hij in 2016 namelijk het symbool van het verzet tegen excessief politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. De quarterback nam het besluit om tijdens het spelen van het volkslied niet te staan, maar ging op één knie zitten. Die actie leidde tot heftige reacties. Zo vond president Trump zijn actie 'respectloos' en eiste hij dat de NFL spelers zou ontslaan wanneer zij knielden. 

In eerste instantie durfde geen club in Amerika Kaepernick nog in te zetten, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Populair op FunX.nl

  • Rapper Barbenoirx over mishandeling Yasmine: ''Ik ben geen monster''

  • Nabestaanden doodgestoken Alice (15) houden stille tocht in Rotterdam

  • John Legend en Chrissy Teigen kondigen derde kindje aan met video van 'Wild'

  • ADO Den Haag-voetballer Kairan (Max) Wang (15) overleden bij tragisch ongeval

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • 'Cristiano Ronaldo aangeboden bij Barcelona'