Sport

Memphis Depay loopt weer blessure op tijdens training bij Atlético Madrid

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay loopt weer blessure op tijdens training bij Atlético Madrid

Memphis Depay heeft wederom een blessure opgelopen tijdens een training bij Atlético Madrid. De aanvaller raakte afgelopen zaterdag geblesseerd aan zijn linkerbeen, zo liet de Spaanse club weten.

EK niet in gevaar

Volgens de Spaanse sportkrant Marca werd Depay eerder vandaag aan verschillende tests onderworpen om de ernst van zijn blessure te bepalen. Naar verwachting zal de dertigjarige aanvaller zeker een maand niet in actie komen voor Atlético Madrid. Dat betekent dat het EK niet in gevaar komt voor hem. Het Nederlands elftal speelt pas op 16 juni zijn eerste groepswedstrijd tegen Polen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hamstringblessure

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Atlético Madrid Depay moet missen. De profvoetballer uit Moordrecht moest in het najaar van 2023 al zeker twee maanden langs de kant staan vanwege een hamstringblessure. Vanwege zijn huidige blessure mist hij in elk geval de Champions League wedstrijden tegen Borussia Dortmund op 10 en 16 april.

VAKER BLESSURES

Depay werd de afgelopen jaren vaker geteisterd door blessures. Zo scheurde hij in 2019 zijn kruisband toen hij nog bij Olympique Lyon speelde. In de jaren daarna miste de voetballer een flink aantal wedstrijden in clubverband en bij het Nederlands elftal door verschillende kwetsuren. Vanwege een hamstringblessure behoorde hij eind vorig jaar ook niet tot de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman.

Ster advertentie
Ster advertentie