Sport

Bondscoach over Memphis Depay die steun betuigt aan Promes: "Niet handig"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bondscoach over Memphis Depay die steun betuigt aan Promes: "Niet handig"

Bondscoach Ronald Koeman liet gisteren tijdens een persconferentie weten hoe hij denkt over de steunbetuigingen vanuit zijn team naar Quincy Promes. Zo noemt hij het "niet handig" dat Memphis Depay via Instagram zijn steun heeft uitgesproken en hoopt hij de voetballer hierover te spreken.

Memphis Depay

Bondscoach Ronald Koeman vertelt dat hij begrip heeft voor de steunbetuigingen die Memphis Depay naar zijn vriend heeft uitgesproken. Hij plaatste in zijn Instagram Story namelijk een foto met Promes en de tekst "In Highs and Lows, Ima Real life Brother, F*ck a fake friend." Toch laat de coach weten dat hij het zelf niet zou doen. "Je kunt het soms voor jezelf wat makkelijker maken om dat soort dingen dan niet te doen, want dat roept altijd weer aversie en kritiek op", reageert Koeman. De coach vertelt dat hij zich iets bij Depay's reactie kan voorstellen omdat het zijn vriend is, maar hij noemt het ook een "hele delicate kwestie".

Volgens Koeman heeft directeur topvoetbal Nigel de Jong wel al contact met Depay hierover gehad en hoopt hij de voetballer zelf ook nog te spreken.

Quincy Promes

Quincy Promes werd vorige week gearresteerd in Dubai op het verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie. “Na een intensieve samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland is in Dubai een 32-jarige man, woonachtig in Moskou, gearresteerd”, aldus het OM in een persbericht. “Nederland heeft om de uitlevering gevraagd.” Het OM schrijft verder dat de aangehouden man, die volgens diverse media "in alle luxe in Dubai zou verblijven", inmiddels in hechtenis is genomen.

Promes werd vorige maand in Nederland veroordeeld tot zes jaar cel vanwege het smokkelen van twee partijen cocaïne. Daarnaast werd hij vorig jaar al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van anderhalf jaar opgelegd. De voetballer kon de afgelopen tijd echter 'zonder zorgen' blijven voetballen voor zijn club Spartak Moskou. De veroordelingen moet hij namelijk pas uitzitten als hij terugkeert naar Nederland, aangezien Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Rusland. Met de Verenigde Arabische Emiraten heeft Nederland sinds 2021 wél een uitleveringsverdrag. Daarin is afgesproken dat beide landen personen uitleveren "die worden gezocht met het oog op strafvervolging".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie