Sport

Voorzitter Russische voetbalbond verdedigt Promes: "Sceptisch over Nederlands rechtssysteem"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voorzitter Russische voetbalbond verdedigt Promes: "Sceptisch over Nederlands rechtssysteem"

De voorzitter van de Russische voetbalbond, Alexander Dyukov, heeft zich in een interview uitgelaten over de controverse rondom Quincy Promes. Dyukov keurt de daden van de 32-jarige voetballer af, maar zegt wel dat hij weinig vertrouwen heeft in het Nederlands rechtssysteem.

Scepsis

In het interview met Sport Express werd Dyukov gevraagd wat hij vindt van de veroordelingen van Promes. Daarop antwoordde hij dat de voetbalbond verwacht dat "spelers zich gedragen en een positief voorbeeld zijn voor de vele jonge fans". Wel plaatst hij daar een kanttekening bij. "Het is lastig om iets te zeggen over strafzaken die in Nederland zijn aangespannen. Ik ben sceptisch over het rechtssysteem en de rechterlijke macht in Nederland."

Later in het interview wordt Dyukov gevraagd of hij het eens is met de voorzitter van de Russian Premier League dat een persoon met een strafblad geen profvoetballer mag zijn. Daarop antwoorde Dyukov: "We moeten kijken naar welk rechtssysteem de uitspraak doet. Als het Russische rechtssysteem een speler veroordeelt, mag hij niet spelen. Wat buitenlandse rechtbanken betreft: elke strafzaak moet afzonderlijk bekeken worden."

Vast in Dubai

Promes is momenteel in Dubai waar hij een aantal weken een trainingskamp afwerkte met zijn club Spartak Moskou. De ploeg zou op 1 maart terugvliegen naar Rusland, maar op het vliegveld werd Promes de toegang tot de vlucht geweigerd. Later werd bekend dat hij een verkeersongeluk had veroorzaakt in Dubai en is weggereden. Promes wacht nog altijd tot een rechter zijn vertrekt uit de Verenigde Arabische Emiraten goedkeurt.

Veroordelingen

Promes werd onlangs veroordeeld tot zes jaar cel vanwege het smokkelen van twee partijen cocaïne. Daarnaast werd hij vorig jaar al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van anderhalf jaar opgelegd. De voetballer kon de afgelopen tijd echter 'zonder zorgen' blijven voetballen voor zijn club Spartak Moskou. De veroordelingen moet hij namelijk pas uitzitten als hij terugkeert naar Nederland, aangezien er geen uitleveringsverdrag is met Rusland en Promes daar niet gearresteerd kan worden.

Ster advertentie
Ster advertentie