Sport

Dubai gaat Quincy Promes niet uitleveren volgens Russische media

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dubai gaat Quincy Promes niet uitleveren volgens Russische media

Quincy Promes werd onlangs aangehouden op het vliegveld van Dubai nadat hij met zijn club Spartak Moskou na een trainingskamp wilde vertrekken naar Rusland. Promes kwam echter niet langs de douane door een auto-ongeluk die hij eerder in Dubai veroorzaakte waarbij hij wegreed. Echter melden Russische media dat Promes vrij is om te gaan en staan waar hij wil zodra hij zijn betalingsplicht is nagekomen.

Uitlevering

De aanhouding van Promes in Dubai was genoeg reden voor justitie om een gesprek aan te knopen met de plaatselijke autoriteiten over een eventuele uitlevering. Volgens verschillende Russische nieuwsbronnen zou Dubai Promes vrijlaten op het moment dat de voetballer zijn boetes heeft betaald. Ook Promes reageerde met een pet-emoji en stelde hier dus mee dat zijn uitlevering onzin zou zijn.

Het Openbaar Ministerie meldt echter dat een eventueel besluit van de Verenigde Arabische Emiraten omtrent Promes nog niet gecommuniceerd is met hen. Beide landen hebben sinds 2021 een uitleveringsverdrag.

Veroordelingen

Vorige maand werd Promes in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar wegens zijn betrokkenheid bij de smokkel van een aanzienlijke hoeveelheid drugs in 2020. De eerste partij bestond uit ongeveer 650 kilo cocaïne, gevolgd door een tweede partij van ongeveer 713 kilo. De tweede partij werd onderschept in Antwerpen. Daarnaast is Promes ook veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar voor een steekincident waarbij hij zijn neef in de knie stak.

Het hoger beroep van beide zaken loopt op dit moment.

Ster advertentie
Ster advertentie