Sport

Wesley Sneijder komt op voor Quincy Promes: "Mag ik hem niet meer aardig vinden?"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wesley Sneijder komt op voor Quincy Promes: "Mag ik hem niet meer aardig vinden?"

Wesley Sneijder heeft zich uitgelaten over de situatie van Quincy Promes. De oud-voetballer van onder meer Real Madrid en Inter Milan liet bij Vandaag Inside weten dat de veroordelingen geen invloed hebben op zijn band met Promes. Sneijder is dan ook nog steeds "goed bevriend" met de speler van Spartak Moskou. "Het is typisch Nederlands om iemand na één fout helemaal af te branden."

Sneijder komt op voor Promes

Wesley Sneijder was onlangs in Dubai en grapte bij Vandaag Inside dat iemand met de auto tegen hem was aangereden, doelend op Quincy Promes. De voetballer van Spartak Moskou kwam namelijk in het nieuws, omdat hij in Dubai vastzat na een verkeersongeluk. Op de vraag of Sneijder nog bij Promes langs is geweest, zei hij het volgende: "Nee, ik heb hem jammer genoeg niet gezien. Ik wist namelijk niet dat hij er was. Anders was ik graag bij hem langsgegaan."

De reactie van Sneijder zorgde voor enige verbazing bij presentator Wilfred Genee. "Dus het feit dat hij voor twee zaken veroordeeld is, maakt jou niets uit?", vroeg hij aan de 134-voudig international van Oranje. "Wat er ook is gebeurd: het beeld dat ik van Promes heb, verandert daar niet door", legde Sneijder uit. "Wij weten allemaal niet hoe zijn situatie precies tot stand is gekomen. Ik vind hem nog steeds een hele aardig gozer. Of mag ik hem in één keer niet meer aardig vinden?"

foto: ANP

Quincy Promes en Wesley Sneijder samen bij Oranje

'Typisch Nederlands'

Sneijder greep vervolgens het moment aan om duidelijk te maken waarom hij de kritiek op de voetballer van Spartak Moskou niet begrijpt. "Het is echt typisch Nederlands. Als iemand één foutje maakt, gaan we diegene met zijn allen meteen helemaal afbranden. Terwijl we vaak niet eens weten hoe het precies zit." Sneijder haalde ook Glennis Grace aan als voorbeeld. "Haar situatie is weliswaar anders dan die van Quincy. Maar ik begrijp niet dat we mensen zo hard afrekenen als ze een fout maken. Dus nogmaals: als ik had geweten dat Promes in Dubai was, was ik graag bij hem langsgegaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quincy Promes op vrije voeten

Quincy Promes werd onlangs aangehouden op het vliegveld van Dubai toen hij na een trainingskamp met Spartak Moskou wilde vertrekken naar Rusland. De voetballer kwam echter niet langs de grensbewaking door een auto-ongeluk die hij veroorzaakte. De aanhouding van Promes zorgde voor berichtgevingen over een mogelijke uitlevering aan Nederland. Gisteren kwam echter het nieuws naar buiten dat de voetballer enkel een boete hoefde te betalen en weer naar Rusland mocht vliegen.

Promes werd onlangs veroordeeld tot zes jaar cel vanwege het smokkelen van twee partijen cocaïne. Daarnaast werd hij vorig jaar al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van anderhalf jaar opgelegd. De voetballer lijkt echter 'zonder zorgen' te kunnen blijven voetballen voor zijn club Spartak Moskou. De veroordelingen moet hij namelijk pas uitzitten als hij terugkeert naar Nederland, aangezien er geen uitleveringsverdrag is met Rusland en Promes daar niet gearresteerd kan worden.

Ster advertentie
Ster advertentie