Up 2 Date

Quincy Promes op verzoek van Nederland gearresteerd in Dubai

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes op verzoek van Nederland gearresteerd in Dubai

Quincy Promes is vandaag gearresteerd in Dubai. Dat gebeurde op verzoek van het Openbaar Ministerie. Nederland heeft om uitlevering van de Spartak Moskou-speler gevraagd.

Arrestatie quincy promes

“Na een intensieve samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland is in Dubai een 32-jarige man, woonachtig in Moskou, gearresteerd”, aldus het Openbaar Ministerie in een persbericht. “Nederland heeft om de uitlevering gevraagd.” Het OM schrijft verder dat de aangehouden man, die volgens diverse media "in alle luxe in Dubai zou verblijven", inmiddels in hechtenis is genomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dubai

Er was eerder al sprake van een mogelijke uitlevering van Quincy Promes aan Nederland. Zo werd hij onlangs ook aangehouden op het vliegveld van Dubai, toen hij na een een trainingskamp met Spartak Moskou wilde vertrekken naar Rusland. Hij kwam echter niet langs de grensbewaking door een auto-ongeluk die hij had veroorzaakt.

Vorige week bleek dat hij alleen een boete moest betalen voor hij terug mag vliegen naar Rusland. In afwachting van zijn uitspraak verbleef hij ondertussen in Dubai, waar hij niet veel later werd gespot in een nachtclub samen met zijn vriendin DreamDoll.

VEROORDELINGEN PROMES

Promes werd vorige maand in Nederland veroordeeld tot zes jaar cel vanwege het smokkelen van twee partijen cocaïne. Daarnaast werd hij vorig jaar al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van anderhalf jaar opgelegd.

De voetballer kon de afgelopen tijd echter 'zonder zorgen' blijven voetballen voor zijn club Spartak Moskou. De veroordelingen moet hij namelijk pas uitzitten als hij terugkeert naar Nederland, aangezien Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Rusland. Met de Verenigde Arabische Emiraten heeft Nederland sinds 2021 wél een uitleveringsverdrag. Daarin is afgesproken dat beide landen personen uitleveren "die worden gezocht met het oog op strafvervolging".

Ster advertentie
Ster advertentie