Sport

Memphis Depay enkele dagen na terugkeer bij Atlético Madrid weer geblesseerd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay enkele dagen na terugkeer bij Atlético Madrid weer geblesseerd

Memphis Depay heeft afgelopen zondag zijn rentree gemaakt bij Atlético Madrid, maar is alweer uit de roulatie. De Nederlandse voetballer heeft wederom een blessure opgelopen en zal zeker drie weken niet uitkomen voor de Spaanse club.

Kuitblessure

Depay heeft tijdens een training van Atlético een kuitblessure opgelopen. Dat bevestigde trainer Diego Simeone vandaag aan Spaanse media. "Zijn blessure baart ons zorgen. Memphis is heel belangrijk voor ons en we hopen dat hij zo snel mogelijk kan herstellen." Afgelopen zondag was hij voor het eerst weer te bewonderen op het veld tegen Real Madrid, nadat hij hersteld was van een hamstringblessure. Atlético won die wedstrijd met 3-1.

De nieuwe blessure zorgt ervoor dat de 29-jarige aanvaller volgende week de Champions League-wedstrijd tegen Feyenoord mist. Atlético Madrid speelt thuis in Estadio Metropolitano tegen de Rotterdammers.

Vaker blessures

Depay wordt de afgelopen jaren vaker geteisterd door blessures. Zo scheurde hij in 2019 zijn kruisband toen hij nog bij Olympique Lyon speelde. In de jaren daarna miste de voetballer een flink aantal wedstrijden in clubverband en bij het Nederlands elftal door verschillende kwetsuren. Vanwege zijn hamstringblessure behoorde hij al niet tot de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman voor de komende wedstrijden van Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie