Naar homepage
Sport

Sparta-speler Emegha (18) eert overleden teamgenoot met eerste doelpunt

foto: Twitter: ESPNnl
  1. Newschevron right
  2. Sparta-speler Emegha (18) eert overleden teamgenoot met eerste doelpunt

Emanuel Emegha scoorde vrijdagavond zijn eerste doelpunt voor Sparta Rotterdam en vierde dat met een prachtig eerbetoon aan een overleden oud-teamgenoot. Ousmane Kone verdronk vijf jaar geleden op twaalfjarige leeftijd tijdens een teamuitje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ousmane Kone

Na zijn doelpunt toonde Emegha een shirt met een foto waarop hij samen met Kone staat. Na de wedstrijd was hij voor de camera's van ESPN zichtbaar geëmotioneerd. "Ik wilde mijn eerste goal voor hem maken", zegt Emegha. "Er ging heel veel door me heen. Ik ben al heel vaak heel dicht bij een goal geweest en ik vond het moeilijk dat ik hem niet maakte. Nu was eindelijk het moment."

"Ik ben superblij dat ik mijn eerste doelpunt heb gemaakt, al lijkt het misschien niet zo", gaat hij verder. "En ik ben dankbaar dat mijn teamgenoten me zo steunen en helpen in moeilijke tijden." Het drama rondom zijn oud-teamgenoot heeft Emegha geleerd dankbaar te zijn. "Je moet blij zijn met wat je hebt. Ik sta hier nog, maar ik of een andere teamgenoot had het ook kunnen zijn. Dat heb ik ervan geleerd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste doelpunt

Na vijftien wedstrijden in het eerste elftal droeg Emegha zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal op aan zijn overleden vriend. Sparta won de wedstrijd met 3-0 van Vitesse.

Ster advertentie
Ster advertentie