Sport

Rico Verhoeven sneert naar Jamal Ben Saddik: "Voeg de daad bij het woord of houd je bek"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven sneert naar Jamal Ben Saddik: "Voeg de daad bij het woord of houd je bek"

Afgelopen week is er een hoop commotie ontstaan rond Jamal Ben Saddik. De Belgische kickbokser zou zijn benaderd door Glory om deel te nemen aan het achtmanstoernooi Glory Grand Prix, maar zou niet zijn ingegaan op de uitnodiging. Ben Saddik beweert echter nooit een uitnodiging te hebben gehad. Inmiddels heeft Rico Verhoeven zich gemengd in de discussie en heeft hij geen goed woord over voor Ben Saddik.

Publieksfavoriet

Op 9 maart vindt de eerste editie van de Glory Grand Prix voor zwaargewichten plaats in het Gelredome. In eerste instantie zou Ben Saddik niet van de partij zijn, maar door het wegvallen van Nordine Mahieddine, ontstond er ruimte voor een nieuwe deelnemer. Glory liet fans op social media via een poll kiezen tussen drie vechters: Ben Saddik, Benjamin Adegbuyi of Cihad Kepenek. Met 87 procent van de stemmen was Ben Saddik overduidelijk de publieksfavoriet. Ondanks dat de 33-jarige kickbokser zich wegens een schorsing aanvankelijk niet kon kwalificeren, besloot Glory de fans tegemoet te komen en hem toch te benaderen. Volgens de kickboksorganisatie zou hij de uitnodiging echter hebben geweigerd.

"Niet het hele verhaal"

Ben Saddik zegt echter dat Glory niet het hele verhaal vertelt, maar treedt zelf helaas niet in detail. Dat leverde hem een kritische reactie op van niemand minder dan wereldkampioen Rico Verhoeven. "Voordat iedereen weer begint te huilen. Glory heeft Jamal Ben Saddik benaderd, maar hij weigerde de uitnodiging. Niemand wordt hier dus verdedigd. Als je grote praatjes hebt: voeg de daad bij het woord of houd je bek", aldus Verhoeven onder een Instagrampost van Glory. Ben Saddik liet het er niet bij zitten en deelde op zijn beurt weer een sneer uit aan Verhoeven. "Blijf maar liegen tegen de fans, 'kampioen'"

foto: Instagram: @glorykickboxing

Weinig tijd om voor te bereiden

Aangezien Glory Grand Prix over drie weken begint, zou Ben Saddik te weinig tijd hebben om zich voor te bereiden op het toernooi. Kickboksers trainen doorgaans zo'n acht tot tien weken voor een gevecht. Ben Saddik heeft echter al lang geen wedstrijden meer gehad vanwege een schorsing van vijftien maanden. De kickbokser werd in 2022 namelijk positief getest op doping. Afgelopen november liep de schorsing af en naar verwachting maakt hij later dit jaar zijn terugkeer bij Glory.

Ster advertentie
Ster advertentie