Sport

Galatasaray klaagt Turkse krant aan voor 'verzonnen verhaal' over seksfeesten Ryan Donk

foto: Ryan Donk (rechts) in actie tegen Real Madrid in 2019 (AFP)
  1. Newschevron right
  2. Galatasaray klaagt Turkse krant aan voor 'verzonnen verhaal' over seksfeesten Ryan Donk

De Turkse voetbalclub Galatasaray heeft vol ongeloof gereageerd op de aantijgingen van de Turkse krant Milliyet. De krant schreef donderdag dat clubpresident Mustafa Cengiz 'de seksfeesten van Donk helemaal zat' is, maar daar blijkt niets van te kloppen volgens Galatasaray.

'Volledig verzonnen'

Galatasaray noemt de uitspraken, die Cengiz volgens Milliyet gedaan zou hebben tijdens een bijeenkomst met verschillende clubbestuurders, 'volledig verzonnen'. Dat laat de club middels een statement weten. "We zijn de seksfeesten van Donk helemaal zat", zou Cengiz gezegd hebben volgens Milliyet. Daarna zou hij nog het volgende gezegd hebben: "De spelers trainen niet goed. Ze hebben 's avonds feestjes en moeten dan 's morgens weer trainen. Dan kunnen ze geen prestatie meer leveren, omdat ze hun energie al ergens anders aan hebben verspild. Ze zijn te veel bezig met plezier maken."

De Turkse club verklaart verder in het statement: "Het is op zijn minst immoreel om de president van Galatasaray zo in diskrediet te brengen met deze uitlatingen, die totaal niet kloppen en vol laster zitten." Galatasaray heeft de Turkse krant inmiddels aangeklaagd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie zaakwaarnemer Donk

Ook Donks zaakwaarnemer, Winny Haatrecht, laat in een reactie aan De Telegraaf weten onaangenaam verrast te zijn over de berichtgeving van Milliyet. "De voorzitter heeft in zijn emotie blijkbaar wat dingen geroepen na een slecht resultaat, maar die woorden zijn helemaal uit hun verband gerukt", vertelt Haatrecht. "Het is waarschijnlijk naar aanleiding van een filmpje dat in omloop is gekomen van een verjaardagsfeestje van een ploeggenoot van Ryan in een restaurant, waarop hij te zien is, terwijl een bandje de zaak binnenkomt met buikdanseressen erbij. Het is heel vervelend dat hij op deze manier hierin wordt betrokken. Het filmpje is ook nog eens twee jaar oud."

Ster advertentie
Ster advertentie