Sport

Door hartaanval getroffen Eriksen krijgt inwendige defibrillator

foto: Instagram: chriseriksen8
  1. Newschevron right
  2. Door hartaanval getroffen Eriksen krijgt inwendige defibrillator

Christian Eriksen, de Deense voetballer die zaterdag tijdens een EK-wedstrijd in elkaar zakte, krijgt een implanteerbare cardioverter defibrillator (ICD) die hem helpt bij eventuele nieuwe hartproblemen. Dat heeft Eriksen besloten na grondig overleg met medisch specialisten.

'Christian accepteert deze oplossing'

De teamarts van de Deense ploeg, Morten Boesen, licht het besluit van de voetballer donderdag toe op een persconferentie. "Nadat Christian diverse hartonderzoeken heeft gehad, is besloten dat hij een ICD krijgt. Zoiets is nodig na een hartaanval die voortkomt ritmestoornissen." Een ICD grijpt in bij gevaarlijke hartritmestoornissen door een schok te geven die het normale hartritme moet herstellen.

"Christian accepteert deze oplossing, die door nationale en internationale specialisten wordt aanbevolen. We vragen iedereen om Christian en zijn familie de komende tijd rust en privacy te gunnen", aldus Boesen.

Grote shock

De 29-jarige sterspeler van Denemarken werd zaterdag tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland onwel en moest vervolgens gereanimeerd worden op het veld, nadat hij uit het niets in elkaar zakte. Een grote shock, die zowel spelers als kijkers wereldwijd raakte. De wedstrijd werd in eerste instantie gestaakt en Eriksen werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Later die dag werd de wedstrijd hervat en verloor Denemarken met 0-1 van de Finnen.

Ster advertentie
Ster advertentie