Sport

Eriksen verlaat ziekenhuis na succesvolle operatie en bezoekt teamgenoten

  1. Newschevron right
  2. Eriksen verlaat ziekenhuis na succesvolle operatie en bezoekt teamgenoten

Christian Eriksen, de Deense voetballer die zaterdag tijdens een EK-wedstrijd in elkaar zakte, is vrijdagavond uit het ziekenhuis ontslagen na een succesvolle operatie. De 29-jarige voetballer gaat voortaan met een implanteerbare cardioverter defibrillator (ICD) door het leven om eventuele nieuwe hartproblemen te voorkomen.

'Het was geweldig om de jongens weer te zien'

De Deense voetbalbond deelde het goede nieuws op Twitter. "Christian Eriksen heeft een succesvolle operatie ondergaan en is vandaag ontslagen uit Rigshospitalet", aldus de bond. "Vandaag heeft hij ook het nationale team in Helsingør bezocht - en vervolgens zal hij naar huis gaan en tijd doorbrengen met zijn gezin."

Ook laat Eriksen zelf nog weten blij te zijn met alle steun. "Bedankt voor het enorme aantal berichten - het was ongelooflijk om te zien en te voelen. De operatie is goed verlopen en het gaat naar omstandigheden goed met mij. Het was geweldig om de jongens weer te zien na de geweldige wedstrijd van gisteravond. Het is duidelijk dat ik de ploeg maandag zal aanmoedigen tegen Rusland."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wedstrijd stilgelegd

Donderdag, tijdens de wedstrijd van Denemarken tegen België, werd de wedstrijd in de 10e minuut (het rugnummer van Eriksen) stilgelegd om te applaudisseren voor de ex-speler van Ajax. Denemarken begon die wedstrijd met enorme energie en kwam ook op voorsprong, maar verloor uiteindelijk van het sterkere België. De ploeg van Eriksen staat daarom op nul punten, maar ze maken nog altijd een kans om door te gaan naar de achtste finales.

Ster advertentie
Ster advertentie