Sport

1. Newschevron right
  2. Galatasaray wint 23e Turkse landstitel, zorgt voor groot feest in Rotterdam en Den Haag

De Turkse voetbalclub Galatasaray heeft zich verzekerd van de 23e landstitel in Turkije. Het elftal won gisteren met 4-1 van Ankaragücü en is daarmee twee speelronden voor het einde niet meer in te halen. De overwinning zorgde voor een groot feest in Den Haag en Rotterdam, waar fans massaal de straat op gingen.

Domineren

Het elftal van trainer Okan Buruk wist de wedstrijd tegen Ankaragücü van het begin te domineren. De Argentijn Mauro Icardi maakte in de eerste helft al twee doelpunten voor Galatasaray. In de tweede helft wist Barış Alper Yılmaz te scoren en een paar minuten later maakte Sérgio Oliveira de 4-1. Voor Galatasaray is het de eerste landstitel sinds 2019.

Dries Mertens

In het elftal is ook een basisplaats weggelegd voor de 36-jarige Belg Dries Mertens, die in Nederland bij AGOVV, FC Utrecht en PSV voetbalde. Mertens is bezig aan zijn eerste seizoen bij Galatasaray en speelde hiervoor bijna tien jaar lang voor Napoli. Bij Galatasaray was hij in 29 competitieduels goed voor zes doelpunten en drie assists. De overwinning van gisteren is voor Mertens goed voor zijn eerste landstitel.

Groot feest

De overwinning en de zekerheid op de landstitel ontging de Nederlandse fans niet. In onder meer de Hobbemastraat in Den Haag gingen uitzinnige fans de straat op om dit te vieren. Volgens Omroep West stond de Mobiele Eenheid (ME) paraat voor het geval er ongeregeldheden uitbraken. De sfeer bleef echter gemoedelijk. Wel was de omgeving rond de feestende menigtes uit voorzorg afgezet.