Sport

Nederland wint met 3-0 van Noord-Macedonië

1. Newschevron right
  2. Nederland wint met 3-0 van Noord-Macedonië

Na Oostenrijk en Oekraïne verslagen te hebben, laat Oranje ook Noord-Macedonië achter zich. Het Nederlands elftal won met 3-0 van zijn tegenstander in een kansrijke wedstrijd. Nederland komt daarmee uit op 9 punten in groep C.

Depay maakt de 1-0

Gedurende de eerste helft was Nederland veel meer aan de bal, maar gaf het wel veel ruimte weg. Daardoor viel de eerste goal van Noord-Macedonië al in de 9e minuut. Deze werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Ook in de 22e minuut kreeg Oranje bijna een doelpunt tegen toen Trajkovski op de paal schoot. Een aantal minuten later kwam Nederland in actie en scoorde Memphis Depay zijn tweede doelpunt van het EK. Ook Wijnaldum en Dumfries kwamen tijdens de eerste helft dichtbij een doelpunt.

Twee doelpunten van Wijnaldum

Oranje begon goed aan de tweede helft en scoorde na 6 minuten al de 2-0. Door een voorzet van Depay kon aanvoerder Georginio Wijnaldum met gemak de bal binnenschieten. In de 58e minuut was het wederom raak en zorgde Wjinaldum voor de 3-0. De zwakke verdedigingslinie van Noord-Macedonië maakte dat Nederland nog veel meer kansen kreeg tijdens de wedstrijd, maar deze nooit goed benutte door kleine foutjes in de opbouw. Tijdens de tweede helft werd ook nog even stil gestaan bij het afscheid van Goran Pandev die zijn laatste wedstrijd speelde als profvoetballer.

Tegen de nummer 3 uit groep F

Met de overwinning op Noord-Macedonië komt Oranje uit op 9 punten en is de ploeg de absolute groepswinnaar. Nederland heeft zich daarmee geplaatst voor de achtste finales en speelt aanstaande zondag in Boedapest hoogstwaarschijnlijk tegen de nummer 3 uit groep F. Portugal staat momenteel op nummer 3 in die groep, maar moet nog één wedstrijd spelen tegen Frankrijk.