Naar homepage
Sport

Engelsen ondertekenen massaal petitie om EK-finale tegen Italië opnieuw te spelen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Engelsen ondertekenen massaal petitie om EK-finale tegen Italië opnieuw te spelen

Engeland verloor afgelopen zondag de EK-finale van Italië en ze balen er nog steeds van dat football is not coming home. Volgens veel Engelse fans heeft Engeland onterecht verloren. Daarom is een fan een petitie gestart om de finale opnieuw te spelen.

Overtreding Chiellini

De wedstrijd eindigde 1-1 na verlenging, waarna Italië met penalty's won. In de laatste minuten van de verlenging werd Italië-verdediger Giorgio Chiellini op slimme wijze gepasseerd door Engeland-speler Bukayo Saka. Dat liet Chiellini niet zomaar gebeuren, waardoor hij Saka bij z'n kraag greep en 'm keihard naar de grond trok.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Partijdige scheidsrechter'

Volgens de Engelse fan die de petitie lanceerde, had Chiellini daar zeker rood voor moeten krijgen. "De wedstrijd op 11 juli 2021 was helemaal niet eerlijk", valt er in de beschrijving te lezen. "Ondanks al dat geduw, getrek en getrap mocht Italië toch winnen. De scheids was zeker partijdig. Italië had een rode kaart moeten krijgen voor hun spel en er moet een rematch komen met een onpartijdige scheids."

125.000 handtekeningen

Het doel is om in totaal 150.000 handtekeningen te krijgen. De petitie is inmiddels meer dan 125.000 keer ondertekend, maar voor nu is het wel duidelijk dat football is coming to Rome.

Francesco: "Ik nam vorige maand al vrij omdat ik dacht dat Italië de finale zou halen"

Ster advertentie
Ster advertentie