Sport

Enorme blunder: zes Poolse zwemmers ontdekken in Tokio niet gekwalificeerd te zijn

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Enorme blunder: zes Poolse zwemmers ontdekken in Tokio niet gekwalificeerd te zijn

Een ontzettend pijnlijke blunder van de Poolse zwembond. Die schreef zes zwemmers in voor de Olympische Spelen in Tokio, maar zij bleken bij aankomst in Japan helemaal niet officieel gekwalificeerd te zijn.

'Gigantische teleurstelling'

Een van hen is zwemster Alicja Tchorz, die ook al meedeed aan de Olympische Spelen in 2012 en 2016. "Stel je voor dat je vijf jaar lang je privéleven en gezin hebt opgeofferd voor dit. Dit is een gigantische teleurstelling", laat ze weten. "De Poolse federatie heeft de regels voor kwalificatie gewoon verkeerd begrepen. Wat een incompetentie."

De zwaar teleurgestelde zwemmers houden de Poolse zwembond nu verantwoordelijk voor de gigantische blunder. Zij eisen dat het bestuur van de zwembond per direct opstapt en kondigen gerechtelijke stappen aan.

Terug naar Polen

Kort na hun aankomst werd de zwemmers uiteindelijk verteld dat ze weer terug moesten keren naar Polen. Ontzettend zuur dus. Hieronder is een video te zien waarop een Poolse zwemmer de niet-gekwalificeerde zwemmers filmt terwijl zij afscheid nemen van het team.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie