Sport

Profvoetballer Jake Daniels (17) maakt in interview homoseksualiteit bekend

foto: Twitter: Sky Sports
  1. Newschevron right
  2. Profvoetballer Jake Daniels (17) maakt in interview homoseksualiteit bekend

De 17-jarige profvoetballer Jake Daniels heeft middels een interview met Sky Sports bekendgemaakt homoseksueel te zijn. De aanvaller van Blackpool is een van de weinige voetballers die openlijk uit de kast komt en vertelt 'niet meer in een leugen te willen leven'.

Niet meer in een leugen leven

Daniels is sinds Justin Fashanu in 1990 de eerste voetballer in het Verenigd Koninkrijk die openlijk uit de kast besluit te komen. "Ik wist het al toen ik vijf of zes jaar oud was", vertelt hij openhartig in gesprek met Sky Sports. "Op zo'n leeftijd denk je niet echt dat voetbal en homoseksueel zijn niet samengaan. Je denkt: op een dag krijg ik een vriendin, ga ik veranderen en komt het goed. Maar dan realiseer je je dat je gewoon niet kán veranderen. Zo werkt het niet."

De getalenteerde voetballer vertelt in het verleden relaties met meiden gehad te hebben om zijn seksualiteit te verbergen. "Maar nu wil ik niet meer in een leugen leven. Voor een lange tijd heb ik gedacht dat ik de waarheid moest verbergen, omdat ik profvoetballer wilde worden. Dat ben ik nu. Ik vroeg mezelf af of ik moest wachten tot ik met pensioen was om mijn geaardheid bekend te maken. Maar ik wist dat dat zou leiden tot een leven vol leugens."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geweldige reacties

Daniels besloot zijn geaardheid bekend te maken aan zijn familie en clubgenoten nadat hij vier goals had gemaakt tegen Accrington. "De reacties waren geweldig. Mijn teamgenoten steunen me volledig. Ze hebben me tal van vragen gesteld. Ze waren allemaal geïntrigeerd, hun reacties waren gewoonweg briljant. Het is het allerbeste wat ik had kunnen wensen."

De jonge aanvaller is, voor zover bekend, pas de tweede voetballer die momenteel actief is in het betaalde voetbal, waarvan openlijk bekend is dat hij homoseksueel is. Eerder onthulde de Australische Josh Cavallo zijn geaardheid. "Ik hoop dat ik iedereen uit de lhbtqi+-community kan laten zien dat ze welkom zijn in de voetbalwereld door dit te delen. Ik wil het voetbal verder helpen en andere spelers het gevoel geven dat ze niet alleen zijn", zei Cavallo destijds.

Ster advertentie
Ster advertentie