Sport

FA klaagt Cavani aan voor 'gracias negrito'-comment

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. FA klaagt Cavani aan voor 'gracias negrito'-comment

De Engelse voetbalbond FA heeft een aanklacht ingediend tegen de Uruguayaanse spits Edinson Cavani. De Manchester United-speler kan hierdoor een schorsing krijgen van minimaal drie wedstrijden. Cavani deelde eind vorige maand na zijn twee doelpunten tegen Southampton een post op zijn Instagram story waar hij zich nu voor moet verantwoorden.

''Gracias negrito''

De Uruguayaan antwoordde eerder deze maand met "gracias negrito" op Instagram, nadat een vriend hem feliciteerde voor zijn doelpunten. Dat betekent vrij vertaald zoiets als 'bedankt zwarte'. Dat het bedankje onhandig geformuleerd was bleek al snel. Edinson kreeg namelijk een hoop commotie over zich heen. Manchester United gaf meteen aan dat die term in Engeland een andere lading heeft dan in Zuid-Amerika.''Edinson en de club hebben eerder al duidelijk gemaakt dat er geen enkele kwade bedoeling achter deze boodschap zat. Hij heeft dan ook zijn excuses aangeboden en de bewuste boodschap verwijderd, toen hij eenmaal hoorde dat het verkeerd geïnterpreteerd kon worden. Hij denkt nog even goed na over de beslissing van de FA'', liet de club vandaag in een statement weten.

foto: Instagram cavaniofficial21

De inmiddels verwijderde post van Edison Cavani

Racistisch

De FA dacht anders over de lading van het bericht. Volgens de Engelse voetbalbond was het bericht niet vriendelijk, maar beledigend en ongepast en geeft Cavani daarmee de voetbalsport een slechte naam. De spits heeft tot maandag 4 januari om te reageren op de aanklacht, als hij dit niet doet wordt hij sowieso voor drie wedstrijden geschorst.

Ster advertentie
Ster advertentie