Sport

Italiaanse rector neemt ontslag na vervalste taaltest Suárez

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse rector neemt ontslag na vervalste taaltest Suárez

Wanneer je gepakt wordt met spieken, moet je jezelf meestal verantwoorden bij je leraar, de examencommissie of zelfs je rector. Giuliana Grego, rector van de Università per Steranieri (Universiteit voor Buitenlanders), heeft de regels over spieken en fraude niet zo hoog zitten. Zij diende vandaag haar ontslag in na ervan beschuldigd te zijn de Uruguayaans topvoetballer Suárez een handje te hebben geholpen met zijn Italiaanse taaltest.

Paspoort

Waarom die Italiaanse taaltest zo belangrijk was voor Suárez? Hij hoopte in aanmerking te komen voor een Italiaans paspoort en daarmee sneller bij de Italiaanse club Juventus te kunnen spelen.

Valsspelen

Het valsspelen heeft uiteindelijk niet geloond. De politie kwam er snel achter dat de onderwerpen van het examen waren besproken met Suárez en dat zijn score al vóór de test bekend was. Vanwege alle problemen met de taaltest ging hij uiteindelijk niet naar Juventus, maar naar het Spaanse Atlético Madrid.

Geen fraude

Giulana Grego ontkent alle beschuldigingen. Begin december werd ze samen met drie andere werknemers al voor acht maanden geschorst. In een open brief op de website van de universiteit vertelt de rector nu dat ze met ''opgeheven hoofd opstapt'' en ''altijd in alle eerlijkheid en met fatsoen heeft gehandeld''. Grego is niet de enige die er problemen aan overhoudt. Ook Fabio Paratici, directeur voetbalzaken van Juventus, wordt onder de loep genomen voor een mogelijke strafrechtelijke vervolging.

Ster advertentie
Ster advertentie