Sport

Ibrahimovic boos omdat hij in FIFA 21 zit: "Nooit toestemming gegeven"

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Ibrahimovic boos omdat hij in FIFA 21 zit: "Nooit toestemming gegeven"

Zlatan Ibrahimovic is boos. De Zweedse stervoetballer haalde op Twitter uit naar EA Sports voor het gebruiken van zijn naam en gezicht in FIFA 21. Daar is Ibrahimovic niet blij mee, omdat het bedrijf volgens hem onterecht veel geld aan hem zou verdienen.

Boze Ibrahimovic

"Wie heeft EA Sports toestemming gegeven om mijn naam en gezicht te gebruiken?", schrijft Ibrahimovic in zijn tweet, waarna hij zich afvraagt of spelersvakbond FIFPro er iets mee te maken heeft. "Ik ben er niet van op de hoogte dat ik lid ben van de FIFPro. Als ik dat wel ben, dan ben ik dat via een of andere rare constructie waar ik geen weet van heb. Ik heb FIFA en FIFPro nooit toestemming gegeven om geld aan mij te verdienen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

Even later tweette de aanvaller van AC Milan het volgende: "Iemand verdient al jaren geld door mijn naam en gezicht te gebruiken zonder een overeenkomst. Tijd om dit te onderzoeken." Het wekte ook de interesse van voetballer Gareth Bale, die antwoordde: "Interessant. Wat is FIFPro?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie EA Sports

EA Sports laat middels een statement aan Eurogamer weten hoe het precies zit wat betreft de deal met FIFPro: "Om jaar na jaar een authentieke ervaring te creëren, werken we samen met verschillende competities, teams en talenten om de rechten van spelersgelijkenis in onze game op te nemen."

"We hebben een langdurige relatie met FIFPro, de wereldwijde vertegenwoordiger van profvoetballers, die samenwerkt met een aantal licentiegevers om deals te sluiten die de spelers en bonden ten goede komt."

Exclusieve deal

EA Sports heeft deze zomer overigens een exclusieve deal getekend met AC Milan. Op basis daarvan mag er in FIFA 21 gebruikgemaakt worden van de officiële tenues, het logo, de spelers en het stadion.

Ster advertentie
Ster advertentie