Sport

Louis van Gaal niet langs de lijn tijdens cruciaal kwalificatieduel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Louis van Gaal niet langs de lijn tijdens cruciaal kwalificatieduel

Louis van Gaal, de bondscoach van het Nederlands elftal, zal vanavond tijdens het cruciale WK-kwalificatieduel met Noorwegen niet langs de lijn staan. Door een heupblessure is de coach genoodzaakt vanuit een skybox te kijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet langs de lijn

Gisteren werd bekend dat Louis van Gaal een heupblessure had opgelopen doordat hij van zijn fiets was gevallen. Hij zou het Nederlands elftal zittend moeten coachen. Nu is het nieuws naar buiten gekomen dat dit niet vanaf de zijlijn zal gebeuren, maar vanuit een skybox. Hij communiceert van daaruit via assistenten Danny Blind en Henk Fraser.

Nederland - Noorwegen

Oranje neemt het vanavond om 20:45 uur in De Kuip op tegen Noorwegen in een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd. Als Nederland wint, plaatst het zich voor het WK in Qatar. Bij gelijkspel is de kans groot dat de ploeg alsnog zeker is van kwalificatie, aangezien het doelsaldo van Oranje veel beter is dan dat van Turkije. Bij verlies eindigt Nederland in ieder geval niet als eerste en misschien zelfs als derde, als Turkije wint van Montenegro. In dat laatste geval is er ook geen play-off wedstrijd meer en is het WK in Qatar einde verhaal.

Ster advertentie
Ster advertentie