Sport

KNVB niet blij met aanstaande coronamaatregelen: "Het is meer dan frustrerend"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. KNVB niet blij met aanstaande coronamaatregelen: "Het is meer dan frustrerend"

De KNVB, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie CV hebben vanochtend in een statement hun frustraties geuit over de nieuwe coronamaatregelen, die mogelijk vanavond bekendgemaakt zullen worden. Vanwege de maatregelen mag er de komende weken geen publiek worden toegelaten in voetbalstadions.

"Grote ontsteltenis"

De KNVB zegt met "grote ontsteltenis" kennis te hebben genomen van de huidige plannen van het kabinet en zegt dat het lijkt op beleidsarmoede. "Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt. Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond, en toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal. Hierover wordt in elk geval nu gesproken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coronaproof

Sinds de eerste lockdown heeft de KNVB tienduizenden euro's geïnvesteerd in stadions om de ervaring voor toeschouwers coronaproof te maken. Daarnaast heeft de organisatie meegewerkt aan FieldLab-experimenten en pilots met het coronatestbewijs. Tot zover hebben wedstrijden met publiek er niet voor gezorgd dat het aantal besmettingen snel opliepen, zo blijkt uit cijfers van het RIVM en GGD. Volgens de KNVB verloopt de controle van de coronapas ook probleemloos in het betaald voetbal.

Thuis voetbal kijken

Volgens de Bond worden clubs financieel wederom hard geraakt door de mogelijke coronamaatregelen. Ook voorziet de organisatie dat mensen nu vooral samen thuis voetbal gaan kijken, waardoor ze juist wel besmet kunnen raken. "Het spelen voor publiek vormt de basis van het betaald voetbal en de voetballiefhebbers konden al anderhalf jaar niet of nauwelijks wedstrijden bijwonen. Zij zijn opnieuw de dupe van een falend overheidsbeleid. Het voetbal is niet het probleem maar lijkt nu toch weer te worden gestraft."

Ster advertentie
Ster advertentie