Sport

Oude foto’s van Lionel Messi met Lamine Yamal als baby gaan compleet viraal

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Oude foto’s van Lionel Messi met Lamine Yamal als baby gaan compleet viraal

Lionel Messi en Lamine Yamal hebben twee dingen gemeen: het zijn allebei stervoetballers en beide spelers hebben het shirt van FC Barcelona gedragen. Gezien hun leeftijden, Lionel Messi is inmiddels 37 jaar en Lamine Yamal slechts zestien, is er een flinke generatiekloof tussen de twee. Toch stonden de twee met elkaar op de foto in 2007. Messi hield op twintigjarige leeftijd Lamine Yamal vast als baby. Die foto’s gaan bijna zeventien jaar na dato compleet viraal.

Fotoshoot

In 2007 organiseerde UNICEF een fotoshoot voor een kalender. Daar werd de toen nog voor FC Barcelona spelende Messi voor gevraagd. Tijdens de shoot poseerde hij met de paar maanden oude Yamal. Messi wist op dat moment natuurlijk niet dat het baby’tje later de jongste voetballer ooit zou zijn op een EK. De fotograaf onthult dat het een erg ongemakkelijke ervaring was voor Lionel Messi. “Messi was erg introvert en verlegen. Daardoor verliep de shoot erg moeizaam.” Daarnaast zou Messi ook ongemakkelijk zijn geweest met de jonge Lamine Yamal: “Hij wist niet hoe hij de baby vast moest houden.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Halve finales

Beide voetballers staan momenteel in de halve finale van hun continentale toernooien. Lamine Yamal zal het vandaag met het Spaanse elftal opnemen tegen Frankrijk op het EK voetbal. Lionel Messi, die in clubverband actief is voor Inter Miami, hoopt de Argentijnse ploeg langs Canada naar de finale van de Copa América te loodsen.

Ster advertentie
Ster advertentie