Sport

Mike Tyson huilde soms voor begin van wedstrijd: "Voelde me schuldig om tegenstander pijn te doen"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Mike Tyson huilde soms voor begin van wedstrijd: "Voelde me schuldig om tegenstander pijn te doen"

Mike Tyson werd gedurende zijn hoogtijdagen gezien als een meedogenloze bokser vanwege zijn ongekend krachtige en snelle vuisten. Sterker nog, zijn explosieve vechtstijl maakte dat hij soms medelijden kreeg met zijn tegenstander. Zo onthulde de legendarische bokser onlangs dat hij soms moest huilen voor het begin van een wedstrijd, omdat hij zijn tegenstander geen pijn wilde doen.

Schuldig

Tyson vertelde dat aan bokser Claressa Shields tijdens een aflevering van zijn podcast Hotboxin' with Mike Tyson. Naar eigen zeggen was hij zo bewust van zijn eigen kracht dat hij vreesde voor de veiligheid van zijn opponent. "Ik was bang voor wat ik mijn tegenstander aan zou kunnen doen. Ik wist dat ik iets ging doen wat de familie van mijn tegenstander niet leuk zou vinden. Aan het eind van de wedstrijd voelde ik me schuldig als ik mijn tegenstander pijn had gedaan, maar dat was gewoon hoe ik vocht", aldus Iron Mike.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevecht tegen Logan Paul

Tyson zette in 2005 een punt achter zijn carriรจre als professionele bokser, maar verscheen desondanks alsnog meermaals in de ring. Zo vond zijn meest recente gevecht plaats in november 2020 tegen Roy Jones Jr. Ook YouTuber Logan Paul heeft zijn interesse in een gevecht tegen Tyson geuit. De 26-jarige YouTuber denkt dat hij met gemak van Tyson kan winnen, omdat de legendarische bokser ruim twee keer zo oud is als hij.

Ster advertentie
Ster advertentie