Naar homepage
Films, Series & TV

Jamie Foxx speelt Mike Tyson in nieuwe miniserie

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Jamie Foxx speelt Mike Tyson in nieuwe miniserie

Jamie Foxx gaat de rol van Mike Tyson spelen in een serie over de voormalig Amerikaanse bokser. De biografische miniserie krijgt de naam Tyson.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Tyson'

De miniserie gaat over het leven van Tyson. "Ik loop al een tijdje met het idee om mijn verhaal te vertellen", zegt Mike Tyson tegen Variety. De drievoudig wereldkampioen stapte vorig jaar op 54-jarige leeftijd weer in de ring en maakte onlangs bekend dat binnenkort nog een keer te willen doen. Het lijkt hem daarom een perfect moment om nu zijn levensverhaal te delen.

Makers

Tyson wordt geregisseerd door Antoine Fuqua. Deze 55-jarige regisseur maakte vroeger videoclips voor onder anderen Usher, Coolio en Toni Braxton. Qua films kun je hem kennen van The Equalizer-reeks. Hij is met zijn productiebedrijf ook verantwoordelijk voor het produceren van de film. Ook Martin Scorsese - regisseur van grote films als Goodfellas, The Wolf of Wall Street en The Irishman - heeft de productie in handen.

Muhammad Ali

Mike Tyson is niet de enige bokslegende waarover momenteel een serie wordt gemaakt. Michael B. Jordan werkt met zijn eigen productiebedrijf Outlier Society TV aan een miniserie over Muhammad Ali. Hij werkt daarvoor samen met Jay-Z's Roc Nation. "Het is een grote eer en ik zal het met respect doen", aldus Jordan over de miniserie in een interview met Deadline. "Het project heet nu 'The Greatest' en we werken samen met Roc Nation aan de muziek."

Wie in de huid gaat kruipen van The Greatest is nog onbekend. Wel heeft Jordan bevestigd dat hij het niet zelf gaat doen.

Ster advertentie
Ster advertentie