Sport

GLORY onderzoekt trappende beweging van Jamal Ben Saddik richting Rico Verhoeven

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. GLORY onderzoekt trappende beweging van Jamal Ben Saddik richting Rico Verhoeven

Afgelopen weekend vocht Rico Verhoeven in de Grand Prix van GLORY tegen meerdere tegenstanders. De finale werd door Verhoeven gewonnen tegen Levi Rigters. Zijn overwinningen werden echter overschaduwd door een akkefietje met Jamal Ben Saddik. Laatstgenoemde maakte een trappende beweging richting de 34-jarige Verhoeven. Ben Saddik maakte zelf geen deel uit van het toernooi, maar stond als teamgenoot in de hoek van Rico's tegenstander Nabil Khachab. GLORY meldt nu dat ze het incident zullen gaan onderzoeken.

Incident

Tijdens de halve finale van de GLORY Grand Prix vocht zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven tegen de 23-jarige Nabil Khachab. Rico won die partij na een unanieme beslissing van de jury. Na het jurybesluit ontstond een woordenwisseling tussen Nabil Khachab en Rico Verhoeven. Jamal Ben Saddik stond gedurende de wedstrijd in de hoek van zijn trainingspartner Khachab. Ook Ben Saddik kwam na de wedstrijd in de ring en maakte uiteindelijk een trappende beweging in de richting van Rico Verhoeven. De twee vechters werd uit elkaar gehaald door scheidsrechter en stafleden van beide teams.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie vechters

Rico Verhoeven reageerde kort na het incident dat hij de actie van Ben Saddik onacceptabel vond. Hij riep GLORY zelfs op om Ben Saddik te verbannen uit de sport. Tijdens een interview met Renze Klamer zei Verhoeven dat Ben Saddik “zich altijd en overal mee wil bemoeien”. Volgens Ben Saddik zou de uitslag van het gevecht tussen zijn teamgenoot en zijn rivaal doorgestoken kaart zijn. Zo vond Ben Saddik dat de scheidsrechters aan vriendjespolitiek deden. Dit werd door Verhoeven ontkend.

Onderzoek

De kickboks-organisatie zal het incident dat afgelopen weekend plaatsvond in de GelreDome nu gaan onderzoeken. GLORY meldt daarbij dat ze een strikte gedragscode hebben voor zowel de kickboksers als hun staf. Ook heeft de organisatie verklaard dat er “binnenkort een update zal komen over het onderzoek en de eventuele straffen die ze uit zullen delen”.

Eerdere ruzies

Het is zeker niet de eerste keer dat Verhoeven en Ben Saddik ruzie hebben. Eerder zou Ben Saddik volgens Verhoeven op hem gespuugd hebben tijdens een staredown in 2017. Die wedstrijd won Verhoeven op knock-out. Ook heeft Rico vaker zijn mening geuit over het dopinggebruik van Ben Saddik. Laatstgenoemde is twee keer betrapt op het gebruikt van doping.

De twee vochten in totaal drie keer tegen elkaar. In 2011 won Ben Saddik van Verhoeven op knock-out. De laatste twee wedstrijd in 2017 en 2021 sloot Verhoeven winnend af. Het is niet bekend wanneer GLORY de onderzoeksresultaten zal openbaren.

Ster advertentie
Ster advertentie