Entertainment

Rico Verhoeven haalt uit naar Ben Saddik: "Moeten hem verbannen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven haalt uit naar Ben Saddik: "Moeten hem verbannen"

Rico Verhoeven, de onbetwiste koning van het kickboksen, heeft opnieuw de Glory Grand Prix op zijn naam geschreven. Jamal Ben Saddik viel hem na de wedstrijd aan.

VERBANNEN UIT DE SPORT

In een avond vol actie versloeg Rico Verhoeven achtereenvolgens Sofian Laïdouni, Nabil Khachab, en in de finale Levi Rigters. Maar de overwinning werd overschaduwd door een incident met Jamal Ben Saddik, die na de halve finale de ring betrad en naar Verhoeven uitviel. Verhoeven, die 500.000 euro rijker werd door zijn overwinning, was woedend. "Hij zou uit de sport verbannen moeten worden," zei Rico over Ben Saddik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SPINNING BACKFIST

Het toernooi was allesbehalve makkelijk voor Verhoeven, die drie gevechten in één avond moest winnen. Hoewel hij even wankelde na een spectaculaire spinning backfist van Rigters, wist hij zich te herpakken en uiteindelijk de winst op te eisen. Verhoeven prees zijn tegenstanders, maar het meeste emotie kwam naar boven in zijn reactie op het gedrag van Ben Saddik. "Dit wil je toch niet zien in de ring? Dit is toch allesbehalve sportief en mooi", zei hij, waarmee hij zijn afkeer niet onder stoelen of banken stak.

BELADEN GESCHIEDENIS

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik hebben een beladen geschiedenis, waarbij Rico aan het langste eind trok met twee overwinningen tegen één verlies. Hun rivaliteit bereikte een hoogtepunt in 2017 toen Ben Saddik richting Rico spuugde. Ondanks Rico's zege in een uitputtende titelstrijd in 2021, blijft de wrijving tussen de twee sporters voelbaar. Ben Saddiks afwezigheid bij het recente toernooi voedt speculaties; hij beweert dat er meer achter de schermen speelt dan de organisatie laat doorschemeren. De organisatie zegt namelijk dat hij simpelweg het aanbod had afgewezen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie