Sport

Rico Verhoeven wint tijdens bloederige wedstrijd van Jamal Ben Saddik

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven wint tijdens bloederige wedstrijd van Jamal Ben Saddik

Rico Verhoeven heeft zijn wereldtitel kickboksen bij het zwaargewicht met succes verdedigd. Verhoeven had het zwaar, maar werd na vier rondes uitgeroepen tot winnaar.

Snee onder oog

Het gevecht vond zaterdagavond plaats in een volle Gelredome in Arnhem. Ben Saddik maakte Verhoeven in het begin aan het wankelen. De 32-jarige titelverdediger kreeg een aantal harde klappen waardoor hij een diepe snee onder zijn linkeroog opliep. Ondanks het bloed dat over zijn gezicht stroomde, vocht Rico door en raakte hij de 31-jarige Belg in de derde ronde met een stevige knie.

Onafgebroken wereldkampioen

Fans zagen dat Ben Saddik steeds vermoeider werd en in de vierde van vijf ronden was de puf er écht uit. Verhoeven is al sinds 2014 onafgebroken wereldkampioen. De kickbokser wil minimaal tien jaar aan de top blijven. In eerste instantie zou hij tegen Alistair Overeem vechten. De 41-jarige MMA-vechter raakte echter anderhalve week geleden geblesseerd en werd vervangen door Ben Saddik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen wedstrijden

Ben Saddik heeft de afgelopen drie jaar geen wedstrijden gespeeld. De Belg genas van kanker en rekende af met een depressie. Ook zat hij anderhalve maand in hechtenis vanwege vermeende betrokkenheid in ‘Operatie Sky’, vernoemd naar de door criminelen gebruikte cryptodienst die door de politie werd gekraakt.

'Ben hiervoor gemaakt'

Na de wedstrijd zei Verhoeven: "Ik heb een van de belangrijkste dingen uit deze sport laten zien: ik heb hart. Ik sta altijd een keer vaker op dan tegenstander. Ik geef niet zelf op. Mijn oog kan openliggen en ik kan met één oog bijna niet zien. Maar dit is waarvoor ik gemaakt ben."

Ster advertentie
Ster advertentie