Sport

Ryan Garcia gaat 20 miljoen dollar doneren aan Gaza

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Ryan Garcia gaat 20 miljoen dollar doneren aan Gaza

Topbokser Ryan Garcia's weekend kon niet meer stuk na zijn onverwachtse overwinning op Devin Haney. Het eerste waar Garcia aan dacht na zijn wedstrijd was een hereniging met zijn zoontje. Maar daar bleef het niet bij. Hij dacht namelijk ook aan kinderen die het momenteel zwaar hebben. De bokser kondigde namelijk aan dat hij maar liefst 20 miljoen dollar gaat doneren aan kinderen in Gaza.

Nogmaals bevestigd

Garcia liet vorige maand al weten dat hij na zijn wedstrijd van afgelopen weekend het megabedrag zou doneren aan Gaza om kinderen in nood te helpen. Op X bevestigde de bokser afgelopen weekend nogmaals dat hij het geld zal doneren. Naar eigen zeggen zal Garcia de goede daad ook laten vastleggen op beeld.

Garcia heeft volgens verschillende media zo'n 30 miljoen dollar verdient aan het gevecht tegen Haney. Daar komt naar verluidt ook nog zo'n 12 miljoen dollar bovenop, nadat hij 2 miljoen had gewed op zijn overwinning.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overtuigende overwinning

Ryan Garcia wist afgelopen weekend tegen alle verwachtingen in Devin Haney te verslaan in de ring. In aanloop naar het gevecht onthulde Garcia dat hij dagelijks alcohol dronk en rookte, wat in schril contrast staat met de gebruikelijke discipline van een topsporter. Naar eigen zeggen greep hij naar alcohol en sigaretten vanwege zijn echtscheiding.

Desondanks bewees Garcia dat hij in staat was om Haney overtuigend te verslaan, waardoor hij critici, die twijfelden aan zijn vermogen om te winnen, de mond snoerde. Zijn gedrag tijdens officiële evenementen, zoals het drinken van een biertje tijdens de weging, versterkte ook zijn imago als een echte showman en deed denken aan de hoogtijdagen van Conor McGregor.

Ster advertentie
Ster advertentie